Aprikos- och morotsmarmelad


600 g morötter
250 g aprikoser
3 dl färskpressad apelsinsaft
1 citron, pressad
750 g (ca 9 dl) socker


1. Lägg aprikoserna i blöt över natten. Skär dem i strimlor.

2. Skala och skölj morötterna. Riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller i matberedaren.

3. Dela apelsinerna och citronen. Pressa ur all saft.

4. Blanda aprikoser, morötter och socker i en kastrull. Tillsätt apelsin - och citronsaft och koka på svag värme tills det tjocknar till den konsistens du vill ha. Häll upp på varma, rena burkar och tillslut genast. Förvara burkarna kallt.

Tips!
Vill du vara säker på en fast marmelad använder du syltsocker eller hälften av detta och resten vanligt strösocker. Marmeladen blir också mer hållbar med syltsocker eftersom det innehåller ett konserveringsmedel. Du kan också riva morötterna fint, om du vill ha en annan konsistens på marmeladen.

källa Hemmets journal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar